Es Refugi

Aquest refugi de la Ruta de Pedra en Sec GR 221 està situat a la Serra de Tramuntana, en el poble de Deià, a la barriada des Clot, vora el torrent Major i amb una vista privilegiada sobre els espadats del Teix, es Puig, l’església i les marjades de sa Costa. L’antiga casa fou restaurada i a l’interior trobam la tafona amb els principals elements destinats a l’elaboració de l’oli (trull, premsa de biga, fornal i graners).

Des del refugi es poden fer passejades pel nucli urbà de Deià que conté notables mostres d’arquitectura popular i llocs d’interès com l’església parroquial i el cementeri, senzill però de gran bellesa. Els seus voltants també ofereixen nombroses possibilitats per caminar, com la visita de la cala de Deià pel camí des Ribassos o l’anada al pi de sa Pedrissa pel camí de sa Pesta.

Serveis

  • Allotjament

    Gaudiu d'un merescut descans a les lliteres del refugi. Àmplies i còmodes, per gaudir d'un agradable alt en el camí.

  • Esmorzar

    Teniu la possibilitat d'esmorzar a les instal·lacions del refugi. Café o té, suc de taronja, peça de fruita, 2 llesques de pa amb tomátiga, fonoll marí i olives, un berenar molt nostre.

  • Neteja personal

    Disposeu d'una àmplia zona de neteja personal. Dutxes amb aigua calenta, lavabos i bany complet.

Localització

Es Refugi de Can Boi es troba emplaçat dins de La Ruta de Pedra en Sec GR 221 de Mallorca. Aquesta ruta proposa descobrir els paisatges construïts amb pedra en sec de la serra de Tramuntana, avui declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco en la categoria de Paisatge Cultural. Així mateix, fa possible visitar interessants vestigis històrics, trobar els mites i les llegendes, conèixer les tradicions, l’arquitectura, els costums, la gastronomia i l’artesania d’aquest indret privilegiat de la geografia illenca.


L'itinerari senderista s’apropa sovint a la costa i en alguns indrets als cims més elevats de la serralada, i és el punt més alt del recorregut el coll de ses Cases de sa Neu amb poc més de mil dos-cents metres d’altura. Aquesta combinació i la diversitat de vegetació, amb alzinars ombrívols, garrigues i màquies típicament mediterrànies, contribueixen a incrementar l’interès paisatgístic del sender.


La Ruta de Pedra en Sec GR 221 té com a suport principal la xarxa d’antics camins restaurada pel Consell de Mallorca, fet que la fa accessible per a senderistes de totes les edats. Així mateix, la climatologia de l’illa la fa practicable gairebé tot l’any.

Informació

Si necessita informació sobre el refugi , sobre itineraris de rutes, sobre disponibilitat d'allotjament, ... ; no dubti en contactar amb nosaltres en el següent email: info@refugicanboi.com